fbpx


Waarom je afbeeldingen voor SEO moet optimaliseren:
Het bereiken van de eerste pagina met zoekresultaten is al lang het doel voor mensen die websites bezitten en bouwen.

Maar met Google Image-zoekopdrachten die tegenwoordig zo populair zijn, waarom zou je jouw website dan geen nieuwe kans bieden om ontdekt te worden in de zoekmachines?
Bovendien hoef je niet op een aantal woorden te vertrouwen om te laten zien hoe geweldig je site is. Je afbeeldingen zullen namens hem alles uitspreken.

3 Tips:

Tip 1.Gebruik unieke afbeeldingen die relevant zijn voor de pagina.
Gebruikers reageren veel eerder op een afbeelding voordat ze beginnen met het lezen van jouw bericht.
Het is de menselijke aard om onze aandacht op beelden te richten. Een aantrekkelijk beeld dat op een nieuwe manier aansluit op jouw onderwerp, kan gebruikers inspireren jouw inhoud te delen en zal zeker een indruk achterlaten.

2. Gebruik de hoogst mogelijke kwaliteit.
Zoekmachines geven de voorkeur aan afbeeldingen met hoge resolutie en inhoud van hoge kwaliteit.
Webpagina’s met afbeeldingen met een slechte resolutie of onjuist opgemaakt, kunnen vervormd lijken op een tablet of mobiel scherm.

3. Verklein de grootte van jouw afbeeldingsbestand.
Google is behoorlijk groot op mobiel en gaat zo ver dat er een mobiel-eerste index wordt gemaakt.
Dit betekent dat je mobielvriendelijk moet zijn bij jouw afbeeldingen. Door grote afbeeldingsbestanden te verkleinen, kan je de paginasnelheid verhogen, wat cruciaal is voor mobiele kijkers.
Pagina’s die lang duren om te laden, lijden vaak aan een hoog weigeringspercentage vanwege het snelle vertrek van enthousiaste bezoekers die op zoek zijn naar een onmiddellijke oplossing.

Pin It on Pinterest

Deel dit op socialmedia