fbpx

Denk aan een strategie voor contentmarketing als een schets van je belangrijkste zakelijke en klantbehoeften, plus een gedetailleerd plan voor de manier waarop je inhoud zult gebruiken om deze aan te pakken.

Hoewel er geen definitieve ‘sjablonen’ zijn voor het ontwikkelen van een contentmarketingstrategie – elke strategie is uniek voor het bedrijf dat deze maakt – zijn er vijf componenten die ze doorgaans bevatten:

Je businesscase voor innoveren met contentmarketing:

Door je redenen voor het maken van inhoud, de risico’s en je visie over hoe succes eruit zal zien, te delen, krijg je veel meer kans om uitvoerende ondersteuning te krijgen voor je strategie – en toestemming te krijgen om te maken een foutje hier en daar als je erachter komt wat het beste werkt voor je bedrijf.

Je bedrijfsplan voor contentmarketing:

Dit omvat de doelen die je nodig hebt voor je inhoudsprogramma, de unieke waarde die je wilt bieden door inhoud en details van je bedrijfsmodel. Het moet ook de obstakels en kansen aangeven die je tegen kunt komen bij het uitvoeren van je plan.

Uw doelgroeppersonages en contentmaps:

Hier beschrijf je de specifieke doelgroepen voor wie je content gaat maken, wat hun behoeften zijn en hoe hun content-engagement-cyclus eruit zou kunnen zien.
Misschien wil je ook inhoud in kaart brengen die je tijdens de reis van je koper kunt afleveren om hen dichter bij hun doelen te brengen.

Je merkverhaal:

Hier typ je je contentmarketing in termen van welke ideeën en berichten je wilt communiceren, hoe die berichten verschillen van de concurrentie, en hoe je het landschap ziet evolueren als je ze eenmaal met je publiek hebt gedeeld.

Je kanaalplan:

Dit moet de platforms omvatten die je gaat gebruiken om je verhaal te vertellen; wat je criteria, processen en doelstellingen voor elk zijn; en hoe je ze verbindt, zodat ze een samenhangend merkgesprek creëren.

Groeten,
Robin Sips
www.wavewebsolutions.com

Pin It on Pinterest

Deel dit op socialmedia