fbpx


We worstelen vaak met het plaatsen van content in een proces voor projecten zoals het opnieuw ontwerpen van een website, het maken van een infographic of … nou ja, elke andere keer dat een ontwerper en / of ontwikkelaar betrokken moet worden bij het maken van het uiteindelijke product of dienst.

Het is logisch.

Contentmakers en marketeers zeggen vaak dat ze de ruimte waarin hun inhoud wordt verondersteld niet kunnen visualiseren, dus willen ze een volledig ontwerp zien voordat ze aan content gaan werken.

Aan de andere kant dringen ontwerpers en ontwikkelaars terug op die logica, omdat ze een eindproduct niet effectief kunnen ontwerpen zonder de inhoud te kennen van de inhoud die ze zouden moeten ondersteunen met hun creatieve talenten. Bovendien zeggen ze dat er nog andere stappen moeten zijn voordat je met lettertypen en kleuren kunt spelen.

Het is duidelijk dat er een meningsverschil is.
Hoe vind je een gelukkig middenweg met dit soort projecten, waar hebben alle medewerkers het gevoel dat ze hebben wat ze nodig hebben? Kun je echt een content-first benadering van websites en ontwerpprojecten hebben?

Wat denken jullie?

Pin It on Pinterest

Deel dit op socialmedia